Používáme cookies, abychom mohli provozovat tuto internetovou stránku a zlepšit Váš uživatelský komfort. Budete-li pokračovat beze změny nastavení, předpokládáme, že souhlasíte s ukládáním souborů cookies z internetových stránek.
SOUHLASÍM
02.08.2024 19:00 - 04.08.2024 12:00
Loukotě a řemeny v Jičíně

                Vážení přátelé a příznivci těch nejstarších vozidel, které můžete vidět a obdivovat nejen v muzeích, ale i na silnicích v Českém Ráji při každoročním setkání v Jičíně. Tato naše akce započala setkáním a jízdou několika málo strojů již v roce 2007. Takže pokud počítám správně, tak se uskutečnilo již sedmnáct ročníků. Ten letošní tak bude již osmnáctým v pořadí.  Dojde však  ke změně termínu. Vrátíme se letos s naším setkáním do období přelomu prázdnin, tak jak to bývalo v počátcích této akce. Program setkání a jízdy bude tradiční, tak jak jsme byli doposud zvyklí.

 

                V pátek se sejdeme v areálu autoklubu v Jičíně a po večeři se vydáme na noční jízdu městem, tedy tradičně pojedeme lipovým stromořadím a pěší zónou na náměstí, kde bude výstava za svitu petrolejek, acetylének, svíček atd. V tomto kalendářním období se stmívá téměř o hodinu dříve než na počátku prázdnin, takže vyjedeme také dříve. Po návratu budou vozidla tak, jako vždy v minulosti, střežena noční ostrahou po obě noci. Také bude připraveno malé občerstvení. Délka trasy je asi 10 km.

 

                V sobotu ráno přejedeme na Valdštejnovo náměstí, kde bude výstava vozidel v čase od devíti do půl jedenácté a poté odstartujeme na trasu po krásách Českého Ráje. Cestou dáme odpočinout strojům i sobě, samozřejmě při kávě a domácímu štrůdlu, či jiných vybraných lahůdkách. Nesmím zapomenout ani na oběd. Po návratu přijde jistě k chuti večeře a posezení u grilu. Délka trasy je asi 80 km.

 

                Neděle bude tradičně spojena s dopoledním výletem, občerstvením na trase a zakončením výstavou s předáním pamětních listů a tradičních bronzových plaket do vašich sbírek trofejí. Délka trasy je asi 25 km.

 

Termín    2. až 4. srpna 2024

 

Přihlášky:  E-mailem na vccjicin@seznam.cz  do 30.6.2024, do přihlášky sdělte také značku vozidla a rok výroby, nezapomeňte uvést také velikost trička s logem akce.

 

Startovné:   vozidlo s řidičem  1.600,- Kč,  další člen posádky 400,- Kč uhraďte na účet AMK Jičín              č. 1332541/0100  do 30.6.2024

 

Startovné zahrnuje startovní číslo, mapy tras, občerstvení na trasách, páteční a sobotní večerní občerstvení, sobotní oběd, pamětní list s fotografií, plaketa a  plakát z akce, tričko s logem akce.

 

Pravidla akce

 

 

Partneři